GYMNASTIK som hovedfag

Hovedfaget Gymnastik er den centrale base i det store efterskoleshow. Der laves masser af gymnastik sammen med mange andre gymnastikglade elever, og arbejdes målrettet mod det store efterskoleshow. Alle elever der vælger gymnastik som hovedfag vil være med i hele showet.

Gymnastik 1 eller Gymnastik 2?

Hovedfaget Gymnastik vil for alle deltagere, uanset om skolen vælger at deltage i Gymnastik 1 eller Gymnastik 2, være en central del i Efterskolernes store show. Begge grupper vil deltage lige meget i showet, men der vil være en differentiering i niveau og i træningsmængde.

Baggrunden for at lave en differentiering på gymnastik som hovedfag er, at vi ønsker at skabe størst mulig fleksibilitet og tilpasse niveau og aktivitet til flest mulige efterskoler. Vi vil gerne gøre hovedfaget gymnastik til den bedst mulige oplevelse for alle deltagere, hvad enten man som skole blot i begrænset omfang har fællesgymnastik, og gerne vil tilbyde sine elever at vælge gymnastik som hovedfag. Eller om man er en decideret gymnastikefterskole med gymnaster, der ikke kan få nok gymnastik.

Gymnastik var til Landsstævnet i Aalborg i 2017 langt det største hovedfag, hvor mere end 80 % af de 6.700 efterskoledeltagere havde gymnastik som hovedfag. Vi forventer ved L21, at en nogenlunde samme andel af eleverne vælger gymnastik som hovedfag – altså mere end 5.000 elever.

Gymnastik 1

Øvelser, niveau og træningsmængde vil på Gymnastik 1 komme til at være på niveau og med ca. samme træningsmængde, som vi oplevede ved Landsstævnet i Aalborg i 2017. Gymnastik 1 er som hovedfag rammen om efterskolernes show. Alle kan være med, men der skal trænes hjemme på skolen inden vi mødes til L21.

Gymnastik 2

Er for de efterskoler, der gerne vil tilbyde deres elever lidt mere. Her sættes baren højere, og man skal som skole forvente, at der skal lægges flere kræfter i , for at lære serierne.

Valget som skole

Når valget mellem Gymnastik 1 og Gymnastik 2 som udgangspunkt foretages skolevis, handler det om, at den enkelte skole ”kun” skal træne én ting hjemmefra, og ikke skal tilbyde to differentierede tilbud og træningsaktiviteter til sine elever. Endvidere vil vi, når vi kommer til L21, i perioder dele træningen op, så Gymnastik 1 og Gymnastik 2 træner på forskellige træningsbaner. Derfor har vi valgt, at der skolevis skal vælges mellem Gymnastik 1 og Gymnastik 2.

Valgfag med gymnastik:

Spring
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Dans kan vælges af alle, uanset hvilket hovedfag man har
Click Here